top of page
Ieškoti

"Bio-Art" skaitmeninio meno konkurse įvertintas LDS narys

2021 08 01 -09 30 Pietų Korėjoje, Gwacheon mieste, vyko tarptautinis "Bio-Art" skaitmeninio meno konkursas pandemijos tema „Virusas ir žmogus“.





Konkurso dalyvių darbai išeksponuoti galerijoje, taip pat, juos galima pamatyti ir parodai sukurtoje internetinėje svetainėje.


Organizatoriai siekė paskatinti dalyvius savo menu atskleisti kaip žmonijos gyvenimą, įtakojo virusas, skatinti žmones domėtis bio menu ir mokslu, kvietė savo darbais vienyti žmoniją.


Konkurse LDS nariui (grafikos sekcija) Leonardui Tūrui nusišypsojo sėkmė patekti tarp kelių antros vietos laimėtojų, bei laimėti piniginį prizą. Leonardas šiame konkurse, kuris vyksta kasmet, dalyvauja jau antrą kartą.


Šiame konkurse jis pristatė vieną naujausių savo darbų “Liftas į geresnį gyvenimą” (2021, 138x85, skaitmeninis menas), kurį sukūrė šią vasarą nuodugniai išsityręs savo sveikatą medicinos laboratorijoje. Paaiškėjo, kad Leonardo sveikata yra gera (to jis nesitikėjo), todėl vedinas teigiamų semocijų, sukūrė šį kūrinį.





Kūrinys atspindi Leonardo siekį gyventi sveikai ir dorai, norą skleisti šviesą bei meilę žmonėms. Organizatorių www.bio-art.org puslapyje veikia praeitų metų virtuali paroda, tačiau greitu metu ji bus papildyta šių metų dalyvių darbais.


Užsienio konkursuose Leonardas dalyvauja jau 3 metus, kuomet 2018 metais tapo LDS nariu. Per tą laiką jis laimėjo 35 kartus tarptautinius konkursus, iš kurių įsimintinesni trys laimėjimai - kasmet “Grand Gala Awards” Monake vykstančiame skaitmeninio meno festivalyje, menininkas laimėjo 2, 1 ir Grand Prix vietas (atitinkamai 2019, 2020 ir 2021 m.).


Kiti laimėjimai taip pat svarbūs ir įsimintini buvo pasiekti Rusijoje, Ispanijoje, Baltarusijoje.


Leonardo Tūro infomacija

Comentários


bottom of page