top of page
Ieškoti

Galerijoje „S_IN“ atidaroma Liudo Andrikio solo paroda „Kas viduj?“


Rugpjūčio 9 d., 17:00 val., Lietuvos dailininkų sąjungos ir Šiaulių dailininkų organizacijos galerijoje „S_IN“ atidaroma Liudo Andrikio solo paroda „Kas viduj?“. Ši paroda kviečia lankytojus į meninį eksperimentą, kuris skatina gilų savęs ir aplinkinio pasaulio suvokimą per interaktyvią instaliaciją-laboratoriją.

Instaliacija-laboratorija „Kas viduj?“ prasideda viešoje erdvėje prie galerijos, kur sužadinamas smalsumas ir kviečiama ieškoti atsakymų. Objektas yra prasmė ir metaforą, kviečianti ieškoti gilesnių įžvalgų ir suvokti, kad jis gali turėti daugybę skirtingų interpretacijų. Paroda yra aktyvaus dalyvavimo vieta, kur lankytojas kviečiamas įsitraukti į procesą. Instaliacija yra dinamiška, suteikianti galimybę dalyvauti procese ir susidurti su įvairiomis interpretacijomis.


Instaliacija siekia atkreipti dėmesį į „sočiosios” visuomenės požiūrį į kitokioje toje pačioje realybėje gyvenančią visuomenės dalį. Objektas, tapęs meno kūriniu, kritikuoja visuomenės abejingumą ir empatijos stoką. Kviečiama susimąstyti apie šiuolaikinio žmogaus vidinę tuštumą, nepasitenkinimą, praradimo jausmą, nepaisant išorinio pasaulio įspūdingumo. Parodos metu lankytojai gali susidurti su bibliniu simboliu – Mozės Susitikimo vieta, kuri atspindi vidinę kelionę ir susitikimą su savimi. Paroda skatina kelti klausimus apie asmeninę tapatybę, vertybes, jausmus ir vidinį pasaulį.


Ryškus objektas išorėje, tačiau viduje gali būti tuščia arba priešingai. Šis vizualus prieštaravimas skatina mąstyti, ką tai gali reikšti. Tuštuma gali simbolizuoti prarastą tapatumą, vidinę tuštumą arba paslėptas prasmes.


Meninis objektas kaip laboratorija kviečia žmones prisijungti ir pateikti savo atsakymą į klausimą „Kas viduj?“. Ši meninė instaliacija siekia paskatinti žiūrovą aktyviai domėtis, apmąstyti ir ieškoti reikšmių už objekto ribų, kelti klausimus apie tapatumą, asmens santykį su pasauliu.


Liudo Andrikio instaliacija „Kas viduj?“ yra daugiau nei tik meno objektas – tai provokacija ir kvietimas į dialogą su savimi ir pasauliu. Kviečiame įsitraukti į šį unikalų meninį eksperimentą ir kartu ieškoti atsakymų į klausimus, kurie slypi kiekvieno iš mūsų viduje.


Liudas Andrikis – tarpdisciplininis menininkas ir kūrybinių procesų žokėjus, nuo 2002 metų kūrybinėje scenoje pristato savo darbus Lietuvoje ir užsienyje. Jo kūrybos spektras apima įvairius žanrus ir medijas: fotografiją, video meną, performansą, instaliacijas, tekstus ir aktyvizmą. Dauguma jo darbų yra įkvėpti siekio provokuoti ir iškelti aktualias socialines bei egzistencines problemas. Jo kūryba ne tik kviečia auditoriją į gilesnę refleksiją apie mūsų laikų aktualijas, bet ir pabrėžia menininko gebėjimą adaptuotis prie šiuolaikinių meninių iššūkių. L. Andrikio kūryba dažnai tyrinėja socialinius santykius, asmenines tapatybes ir egzistencinius klausimus, atskleidžia unikalias perspektyvas ir diskusijas, kurios rezonuoja su žiūrovu. Liudo Andrikio kūrybinė veikla ne tik įtraukia ir provokuoja, bet ir skatina gilintis į šiuolaikinio pasaulio dilemas bei ieškoti atsakymų per įsitraukimą į meninį procesą.


Renginį remia: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga, LDS Šiaulių dailininkų organizacija, laikraštis „Šiaulių kraštas“.


Galerijos S_IN informacija




Comments


bottom of page