top of page
Ieškoti

„Drobės“ galerijoje – grupinė paroda „Drobės rezonansas“

Rugpjūčio 28 d. 17:00 „Drobės fabriko“ – pramoninio verslo centro – trečiojo aukšto koridoriuje bus atidaroma grupinė tapybos ir tekstilės paroda. Ji leis industrinei galerijai įsiskverbti į meną, kad erdvėse, kuriose eksponuojami meno kūriniai, žiūrovas pajustų jų poveikį.

 

Dažniausiai galerijos erdvė suvokiama ir naudojama kaip neutralus eksponuojamų meno kūrinių fonas. Šioje parodoje keičiasi vaidmenys: meno kūriniai tampa „Drobės“ galerijos atspindžiu, skleidžiančiu tą pačią nuotaiką ir atmosferą. Kai kuriuose kūriniuose netgi naudojamos tos pačios medžiagos kaip ir pastato viduje.

 

Parodoje dalyvauja dešimt autorių – tiek perspektyvūs Vilniaus dailės akademijos studentai, tiek jau žinomi menininkai. Pagrindinius industriškumo ir urbanistinio kūrybiškumo akcentus išryškina tekstilininkės Virginija Kirvelienė ir Unė Labutytė bei tapytojai Tomas Gečiauskas ir Giedrius Zaura. Benjaminas Ančeris ekspoziciją papildo savo išskirtiniais darbais, o Židrija Janušaitė suteikia parodai pusiausvyros meditaciniais ir ramiais paveikslais. Miesto brutalumą ir kovą tarp praeities ir ateities reprezentuoja Akvilės Ataitės kūryba. Tekstilininkė, prisistato ryškiai raudona spalva su savo kūriniu „Kruvinasis erelis“, o Ieva Penčilaitė prideda simbolišką natą su kūriniu „Alkanos akys“. Vienintelis grafikas Alvydas Goštautas užbaigia šią ekspoziciją savo ekspresionistiniais darbais.

 

Paroda veiks nuo rugpjūčio 28 d. iki spalio 31 d.

Parodos atidarymas – rugpjūčio 28 d. 17 val.

Adresas – Drobės g. 62. 3 aukštas.



Apsilankymas nemokamas.

Parodos kuratorius – Vlad. Vintiuk.

Comments


bottom of page