top of page
Ieškoti

Grupinė paroda „Keteros“


Kviečiame į grupinės parodos „Keteros“ atidarymą, kuris vyks gegužės 23 d., ketvirtadienį, 19 val. Lietuvos dailininkų sąjungos meno erdvėje „Medūza“ (Šv. Jono g. 11, Vilnius). Parodoje bus rodomi menininkių Emmos Bang, Karolinos Janulevičiūtės, Monikos Janulevičiūtės ir Ulijonos Odišarijos darbai, o parodą lydės ir viešų renginių serija. 


Kvėpuodama klimato krizės paveikto kraštovaizdžio oru, paroda „Keteros“ siekia paminti autorystės ir izoliuoto meno pasaulio sąvokas. Tai aktyvus godumo, linijinio laiko supratimo ir santykių tyrimas. Juo taip pat siekiama permąstyti kas ir kodėl laikoma liaudies menu, menkaverčiais rankdarbiais, niekais ir kiču. Daugiasluoksnės paralelinės struktūros galerijoje iškyla kaip scenografija, muzikinis kūrinys, pažinimo erdvė ir stengiasi nepasiduoti įgenamos į nuosavybės ir meno kūrinio rėmus. Čia dėmesys skiriamas dulkėms, medžiams, voratinkliams, pelėms ir „nežmogiškiesiems kitiems“  – tvaraus ir darnaus bendruomeniškumo ir bendros kūrybos įkvėpėjams. 

 

Parodoje „Keteros“ menininkės siekia sukurti pokyčiams atvirą erdvę, o ne statišką meninę instaliaciją. Jų siekis –  atverti meno žanro, galerinių erdvių ir kūrinio sienas. Meninės instaliacijos ir parodos ašis, mediniai dūlantys bokštai, veiks daugiasluoksniškai kaip atspaudas, scenografija, muzikinis kūrinys. 

 

Parodą lydės ir viešų renginių serija. Naujienas apie atskirus renginius kviečiame sekti „Medūzos“ socialinių medijų profiliuose.

 

Atidarymas

Gegužės 23 d. nuo 19 val.

 

Video darbų peržiūros 

Gegužės 28 d. nuo 19 val. ir birželio 11 d. nuo 19 val.

 

Filmų programos menininkai:ės

Orian Barki ir Meriem Bennani, Enantios Dromos, Henriette Heise, Sêro Hindî, Jakob Jakobsen, Milda Januševičiūtė ir Paulius Janušonis, Matt Peterson ir Malik Rasamny

 

„Pelių choro“ kūrybinės dirbtuvės 8–12 metų amžiaus vaikams. 

Gegužės 29, birželio 5, 12 ir 19 dienomis nuo 16:30 val. 

 

Projekto rėmėjai:

Lietuvos kultūros taryba

Nordic Culture Point Mobility Fund

Kad renginys lengviau patektų į kalendorių, savo atvykimą pažymėkite ir Facebook: https://www.facebook.com/events/348456271211015

 

„Medūzos“ naujienas galima sekti ir Instagram platformoje: http://www.instagram.com/meduza.fyi 

コメント


bottom of page