top of page
Ieškoti

Tarptautinės menininkų asociacijos simpoziumas „Menas ir Karas“ Lietuvoje

Spalio 17 d. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks Tarptautinės menininkų asociacijos (IAA) Europos simpoziumas 2024 „Menas ir karas“ organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

 

Karas turi gilų ir dažnai sudėtingą poveikį menui ir menininkams, galintis tiek sunaikinti, tiek įkvėpti kūrybiškumą, formuojant unikalius meninės raiškos būdus. Šio simpoziumo tikslas yra ištirti sudėtingus meno ir karo ryšius iš skirtingų istorinių, kultūrinių ir filosofinių perspektyvų.

Mes nagrinėsime, kaip menininkai reaguoja į karo iššūkius, aptarsime jo poveikį meno institucijoms ir kūrybiniam procesui. Taip pat analizuosime, kaip menininkai perteikia karo siaubą ir kaip jų kūryba tampa galingu pasipriešinimo smurtui ir neteisybei įrankiu bei taikos šaukliu.


Skatindamas tarpdisciplininį dialogą tarp meno, filosofijos ir politikos sričių profesionalų, simpoziumas suteikia platformą menininkams dalintis savo patirtimi ir įžvalgomis, pabrėžiant, kaip menas gali padėti mums ištverti, suprasti ir galiausiai išgyventi karo patirtį.


Simpoziumo programa:


Daugiau informacijos jau netrukus!

Comments


bottom of page