top of page
Ieškoti

LDS MONUMENTALISTŲ PARODA ŽIEŽMARIŲ SINAGOGOJE IR KULTŪROS CENTRE

Rugsėjo 12 dieną Žiežmarių Sinagogoje ir Kultūros centre atsidarė LDS monumentalistų sekcijos paroda „Vidiniai erdvės šaltiniai“

Erdvės - tai, kas sieja visus monumentalistus. Mūsų kūrybą riboja išorinės erdvės: langų dydis, sienos plotas,  patalpų perimetras, drobės ar popieriaus formatas.


Išorinės erdvės suvaržo, vidinės erdvės išlaisvina. 


Kaip mes matome pasaulį, kaip jį jaučiame - visa tai viešiname per savo individualumo prizmę. Vaizduojami objektai nėra realybės kopija. Tai naujai sukurtas, sulaužytas ir vėl suklijuotas, pamatytas, pamirštas ir kitaip susapnuotas vidinis pasaulis.


Kartais ieškome įkvėpimo aplink save, kartais - toli nuo visų. Ką randame ir ką turime - meninį azartą, didelius ir mažus užmojus, mielas ar šiurpias nuotaikas, jausmus, pojūčius ir nuojautas suvokiame kaip šaltinius, palaikančius mūsų kūrybiškumą. 

Kiekvienas žmogus unikalus,  kiekvienas menininkas unikalus dvigubai. 

Kurdami savo realybę dalinamės ja su jumis. Šiuolaikinio meno pasaulyje vis mažiau lieka neginčytinų vertybių, bet meistrystė vis dar vertinama, o plačios kūrybinės galimybės inspiruoja naujumo paieškas. Šioje parodoje monumentalistų - freskininkų, vitražistų, dizainerių, architektų, tapytojų ir piešėjų - laisvos kūrybos darbai tradicinių technikų ribose.

 

Autoriai: 

Paulius Juška, Arturas Aliukas, Nerijus Baublys, Augustas Lopas, Skaistė Verdingytė, Vidas Drėgva, Natali Levkovska, Gintaras Kraujalis, Vytautas Poška, Nijolė Zubienė, Albinas Markevičius, Vija Tarabildienė, Laimutė Tamoševičienė, Danielius Rusys, Viktoras Dailidėnas, Vilma Slavinskaitė, Julija Tumelytė, Eglė Rakauskaitė, Irena Tallat Kelpšienė, Gintaras Jocius, Jurga Uzdilaitė, Liuda Jaruševičiūtė Stankevičienė

 

Paroda veiks iki lapkričio 1 dienos.

 

Comments


bottom of page