top of page
Ieškoti

Pirmosios LDS rezidencijų programos uždarymo renginiai

Pirmoje LDS Palangos dailės rezidencijų programoje dalyvaujantys menininkai - Javier García Sánchez (JAV), Madeleine Popkin (JAV), Eva Z. Schmitt (Vokietija) ir Tsu Ou-Yang (Taivanas) kviečia į savo kūrybos pristatymo renginius: 


Gegužės 23 d., ketvirtadienį, 17:30 val. LDS patalpose, II a., Vokiečių g. 4, Vilnius, vyks susitikimas su menininke iš Taivano Tsu Ou-Yang.


Gegužės 24 d., penktadienį, 17 val. Palangos kurorto muziejuje, Birutės al. 34 a., Palanga, vyks susitikimas su menininkais iš JAV Javier García Sánchez, Madeleine Popkin ir iš Vokietijos Eva Z. Schmitt.


Gegužės 24-31 d. viešbutyje „Palangos dailė“ Daukanto g. 33, Palanga, veiks rezidencijos metu sukurtų kūrinių paroda "Unpredictable futures".



© Eva Z. Schmitt

Eva Z. Schmitt yra Berlyne gyvenanti menininkė, daugiausia dėmesio skirianti grafikai ir tekstilei. Ji mėgsta keliauti ir mėgsta šviežią nepriklausomo žvilgsnio kontekstą. Jos darbai pasižymi kritišku analitiniu žvilgsniu ir meile detalėms, juose galima pastebėti socialinius ir aplinkos pokyčius. Turėdama psichologijos, visuomenės sveikatos ir sisteminės terapijos išsilavinimą, į savo darbus ji įtraukia stebėjimus, kaip individai ir jų aplinka daro įtaką vieni kitiems. Daugelį metų aktyviai dirbanti aplinkosaugos organizacijoje (Grüne Liga Berlin), kvietimo teikti paraiškas menininkų rezidencijoms Palangoje pavadinimas jai ypač patiko, kaip ir numatytas meno ir mokslo derinys. Vieno mėnesio rezidencijos Palangoje metu ji atsidavė Ernsto Haeckelio jūrų biologinės morfologijos estetikai „Paplūdimio radiniai, tada - šiandien ir rytoj?“ Ji naudojo cianotipiją kaip dailės spaudos techniką, iš dalies ant savo pačios sukurtų litografijų, taip pat derindama ją su piešiniu ir tekstile.


© Javier García Sánchez

Javier García Sánchez pristatys sumi rašalu ant washi popieriaus kurtą paveikslų seriją, akcentuotą akvarele ir anglimi. Menininkas tyrinėja vidinio grožio sampratą, atsiskleidžiančią per netobulumo ir nepastovumo objektyvą. Įkvėpti kasdienių pasivaikščiojimų miške, meno kūriniai brėžia paraleles tarp atšiaurių žievės tekstūrų ir ženklų, kuriuos nešiojamės savo kelionėse. Įtrūkimai, samanos ir nelygūs paviršiai tampa augimo, atsparumo ir unikalių istorijų, įsirėžusių mumyse, metaforomis.


© Tsu Ou-Yang

Tsu Ou-Yang natūralius vandenyno kraštovaizdžio bruožus paverčia meno formomis. Menininkės serijinis darbas reprezentuoja sąmonės bangavimo efektus, kurios nesuvokiamai veda į fenomenalias bangas tarp visko kas tarpusavyje susiję įtraukioje visatoje. Spausdinama ir dažoma ant įvairių tinklinių pluoštų, emocinė energija teka puslapiais. Individuali sąmonė išnyra iš tuštumos, kaip plaukiojantis burbulas, kilęs iš didžiulio sąmonės vandenyno. Kiekvienas individualizuotas aš yra unikali visos visatos išraiška. Kiekviena pradinė mintis pakyla, sukuria platėjančius efektus toliau veikia, o tada grįžta į visą gamtos sritį.


© Madeleine Popkin

Madeleine Popkin kūryboje siekia pasitelkti universalią menų kalbą, padedančią perduoti mokslinę informaciją, kritinius tyrimus paverčiant visceraliniais jutiminiais potyriais. Jos kūryba apima plataus masto akrilo tapybos, pastelės, garso instaliacijų ir performansų medijas. Bendradarbiaudama su mokslininkais ir tyrimų grupėmis ji pabrėžia, kad menas yra ir visada buvo veiksmingiausias bendravimo būdas, kuriuo mūsų rūšys gali dalytis visceralia ir gyvenimą keičiančia informacija apie mūsų aplinką, ir dabar gali būti, kad mums jos reikia. dauguma. Jos tapybos darbai vaizduoja kolektyvinę jutiminę perkrovą, kurią šiame antropogeniniame amžiuje patiria visos gyvos būtybės per skaitmeninės kultūros paveikslus. Per epochą, kai didžioji pasaulio dalis gyvena skaitmeniniu būdu atitraukta nuo ekosistemų, kuriomis pasitikime, jos darbu siekiama pašalinti šias laiko, rūšių ir materialinių prioritetų spragas. Bendradarbiaudama su su klimatu susijusių sričių ekspertais, Madeleine siekia vizualizuoti gyvūnų, senovės populiacijų ir ekosistemų, kuriomis pasitikime, išgyventą patirtį, kad galėtume suprasti kitus būties būdus, įkvepia veikti per visceralinį bendravimą, siekiant kolektyviai įsivaizduoti teisingesnę ir tvaresnę mūsų planetos ateitį.


LDS informacija

bottom of page