top of page
Ieškoti

Vytautas Vanagas² darbų paroda


.

2023 sausio 5 d., ketvirtadienį, 17 val. LDS ekspozicijų erdvėje (Vokiečių g. 4, Vilnius) vyks Vytauto Vanago ir Vytauto Vanago jaunesniojo darbų parodos atidarymas.


Vilniuje gyvenantis ir kuriantis menininkas Vytautas Vanagas gimė 1950 metais. Jo darbų yra įsigijęs Lietuvos dailės muziejus, privatūs asmenys Lietuvoje bei už jos ribų. Vytauto Vanago darbais dekoruoti visuomeninės paskirties pastatų interjerai. Nors autoriaus interesų laukas apima tapybos, skulptūros bei grafikos žanrus, tačiau parodoje pristatomi bus paveikslai. Vytautas Vanagas yra ne tik menininkas, bet ir aktyvus visuomenės veikėjas bei charizmatiška asmenybė, galinti pasidalinti įdomiais istoriniais pasakojimais.


Parodoje pristatomi dviejų kartų vienos šeimos menininkų darbai. Tai jau nebe pirmoji jungtinė tėvo ir sūnaus paroda. Vytautas Vanagas vyresnysis yra surengęs ir keletą personalinių parodų. Vytautas Vanagas jaunesnysis neatsilieka sekdamas tėvo pėdomis, tačiau išlaikydamas savitą stilių.


Vytautas Vanagas jaunesnysis gimė 1989 metais Vilniuje. 2004 metais pabaigė Justino Vienožinskio dailės mokyklą, o 2005 metais baigė Vilniaus kurčiųjų mokyklą, po kurios mokslus tęsė Vilniaus kurčiųjų mokymo centre, kur įgijo staliaus specialybę. Vilniaus dailės akademijoje mokėsi molbertinės tapybos restauravimo, todėl nenuostabu, kad sūnaus darbuose vyrauja plati spalvų paletė.


Parodos surengimą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba


LDS informacija

Comments


bottom of page