top of page
Ieškoti

Vytauto Poškos tapybos paroda „Tylos atspindys“



„Tylos atspindys“


Tyloje, nurimus vėjui ir bangoms vanduo tampa lygus ir matosi atspindžiai. Paveikslai tai - tylos atspindžiai, kurie atveria duris į kitą - kūrybinę  erdvę.


„Man erdvė asocijuojasi su laisve, kai niekas netrukdo akiai iki pat horizonto, su vidine, kūrybos laisve. Šiuolaikiniame pasaulyje žmogui skaitmeninės technologijos ir begalinis informacinis triukšmas dažnai nepalieka vietos interpretacijai, įsigilinimui į save. Erdvė, tapyboje perteikta menine kalba per spalvą, perspektyvą, simbolius, leidžia žiūrovui pasijusti kitoje – jo paties susikurtoje – erdvėje“, – pasakoja autorius.


„Tarsi voratinkliais suvejami V. Poškos potėpiai virpa, atsikartoja, mezgasi tarpusavyje lyg natos, muzikinio kūrinio pagrindinė melodija. Akvareliškai sukuriamas gylis ir žiūrovo žvilgsnis bei mintis gali nevaržomai klaidžioti po peizažo tolius. Itin įtaigiai perteikdamas atspindžius, šviesą ir šešėlius, V. Poška sukuria stipriai atmosferiškus, emociškai paveikius darbus“, – sako menotyrininkė Austėja Mikuckytė-Mateikienė.


Paroda vyks nuo 2024 kovo 7 iki  balandžio 19d.


Comments


bottom of page